Christian Mørk

Om forfatteren

Foto: Ulrik Jantzen

(1966)

Forfatterdebut: 2006 (De ti herskere)

Christian Mørk er kendt for sin helt egen narrative skrivestil. Han er født og opvokset på Frederiksberg som søn af skuespillerne Susse Wold og Erik Mørk. Som kun ganske ung rejste han alene til USA for at gå på kostskole i Massachusetts. Han flyttede permanent til USA i 1988, hvor han siden tog en bachelor i sociologi og historie på Marlboro College i Vermont, samt en mastergrad i journalistik på Columbia University i New York. Inden Christian Mørk fik sin debut som forfatter, arbejdede han blandt andet som journalist for filmmagasinet Variety og The New York Times og som filmproducer for Warner Bros Pictures i Los Angeles. I 2006 debuterede Christian Mørk med romanen De ti herskere. Herefter fulgte romanerne Skyggernes hav (2008), Kejserens Port (2009) og Jaguarens datter (2010). Siden har han udgivet romanerne Den åbne grav (2011), De forhadte (2013), Den store mester (2014), Drengen ingen kunne finde (2015), Kujonen (2017) og senest I gode hænder (2018). Privat bor Christian Mørk i New York i bydelen Brooklyn med udsigt over Manhattan, men har desuden en lille lejlighed i den franske hovedstad Paris.

Derfor skriver jeg:

»Jeg vil altid tro på eventyrets kraft – den er stærkere end noget spøgelse. Jeg kan godt lide at lege med ideen om, at der er ting, vi ikke umiddelbart kan forstå og forklare. Kontrasten mellem det helt dagligdags og almindelige og det usædvanlige, overraskende og mystiske tiltaler mig.«

Christian Mørk (Citat fra interview med bogbloggen Vild Med Krimi, 2015)

Udvalgt bibliografi:

2006: De ti herskere (roman)

2007: Darling Jim (roman)

2008: Skyggernes hav (roman)

2010: Jaguarens datter (roman)

2018: I gode hænder (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Darling Christian (2007).

Anmeldelse af romanen Darling Jim.

Af Mette Strømfeldt, Berlingske.

»»»

Mesterlig Mørk-thriller (2008).

Anmeldelse af romanen Skyggernes Hav.

Af Hans Bjerregaard, Ekstra Bladet.

»»»

Mørk leverer en flot afslutning på sin trilogi (2011).

Anmeldelse af romanen Den åbne grav.

Af Mette Højbjerg, Politiken.

»»»

Christian Mørk har skrevet en hæsblæsende kærlighedshistorie (2017).

Anmeldelse af romanen Kujonen.

Af Svend Skriver, Kristeligt Dagblad.

»»»

Christian Mørks nye roman er en dygtig konstruktion (2018).

Anmeldelse af romanen I gode hænder.

Af Søren Kassebeer, Berlingske.

Interview med forfatteren om romanen Darling Jim.

Interview fra Politiken (2007). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Den store mester.

Interview fra BT (2014). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Kujonen.

Interview fra Berlingske (2017). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 01.10.2018.