Christian Mørk

Om forfatteren

Foto: Les Kaner

(1966)

Forfatterdebut: 2006 (De ti herskere)

Christian Mørk er kendt for sin helt egen narrative skrivestil. Han kom til verden på Frederiksberg, hvor han voksede op i et skuespillerhjem som søn af Susse Wold og Erik Mørk. Som blot ganske ung rejste han alene til USA for at indlede kostskoleophold i Massachusetts. I 1988 flyttede han permanent til USA, hvor han siden tog en bachelor i sociologi og historie fra Marlboro College i bjergstaten Vermont, samt en mastergrad i journalistik fra Columbia University i New York. Herefter arbejdede han inden for film- og mediebranchen som filmproducer for Warner Bros Pictures i Los Angeles, samt som journalist for filmmagasinet Variety og The New York Times. Christian Mørk fik sin debut i bogform i 2006 med sin roman De ti herskere, efterfulgt af romanen Darling Jim i 2007. Herefter fulgte romanerne Skyggernes hav (2008), Kejserens Port (2009) og Jaguarens datter (2010). Siden har han publiceret romanerne Den åbne grav (2011), De forhadte (2013), Den store mester (2014), Drengen ingen kunne finde (2015), Kujonen (2017), I gode hænder (2018), Amerikaneren (2019) og Tilståelser (2022). Blandt sine litterære forbilleder er store fortællere fra det 19. århundrede, heriblandt Alexandre Dumas, Victor Hugo og Charles Dickens. Privat er Christian Mørk bosat i New York i bydelen Brooklyn med udsigt over Manhattan.

Derfor skriver jeg:

»Jeg vil altid tro på eventyrets kraft – den er stærkere end noget spøgelse. Jeg kan godt lide at lege med ideen om, at der er ting, vi ikke umiddelbart kan forstå og forklare. Kontrasten mellem det helt dagligdags og almindelige og det usædvanlige, overraskende og mystiske tiltaler mig.«

Christian Mørk (Citat fra interview med bogbloggen Vild Med Krimi, 2015)

Udvalgt bibliografi:

2008: Skyggernes hav (roman)

2010: Jaguarens datter (roman)

2015: Drengen ingen kunne finde (roman)

2018: I gode hænder (roman)

2022: Tilståelser (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteraturpriser.dk om forfatteren. [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Ramasjang i roligt tempo (2006).

Anmeldelse af romanen De ti herskere.

Af Ide Hejlskov, Kristeligt Dagblad.

»»»

Darling Christian (2007).

Anmeldelse af romanen Darling Jim.

Af Mette Strømfeldt, Berlingske.

»»»

Mesterlig Mørk-thriller (2008).

Anmeldelse af romanen Skyggernes Hav.

Af Hans Bjerregaard, Ekstra Bladet.

»»»

Knogleforskerens hævn (2011).

Anmeldelse af romanen Den åbne grav.

Af Else Cornelius, Berlingske.

»»»

Pas på far (2013).

Anmeldelse af romanen De forhadte.

Af Niels Houkjær, Berlingske.

»»»

Christian Mørk har skrevet en hæsblæsende kærlighedshistorie (2017).

Anmeldelse af romanen Kujonen.

Af Svend Skriver, Kristeligt Dagblad.

»»»

Christian Mørks nye roman er en dygtig konstruktion (2018).

Anmeldelse af romanen I gode hænder.

Af Søren Kassebeer, Berlingske.

»»»

Den amerikanske Fugl Fønix kommer aldrig op at flyve (2019).

Anmeldelse af romanen Amerikaneren.

Af Anna Møller, Kristeligt Dagblad.

»»»

Christian Mørk i psykologisk stormvejr (2022).

Anmeldelse af romanen Tilståelser.

Af Svend Skriver, Kristeligt Dagblad.

Interview med forfatteren om romanen De ti herskere.

Interview fra Politiken (2006). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Darling Jim.

Interview fra Politiken (2007). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Den store mester.

Interview fra BT (2014). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Kujonen.

Interview fra Berlingske (2017). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen I gode hænder.

Interview fra Gyldendal Forlag (2018). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om sit forhold til Brooklyn.

Interview fra Berlingske (2019). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.05.2022.