Trine Andersen

Om forfatteren

Foto: Morten Holtum

(1969)

Forfatterdebut: 1995 (Hotel Malheureux)

Trine Andersen er kendt for sin realistiske og poetiske skrivestil, samt ikke mindst sit levende og billedskabende sprog. Hun kom til verden i landsbyen Sdr. Nissum i det nordlige Vestjylland. Siden flyttede familien til Vejle, hvor hun voksede op sammen med hendes to yngre søskende. Hun blev musiksproglig student i 1988 fra Rosborg Gymnasium og blev i 1996 uddannet cand.phil. i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet. Hendes debut kom i 1995 med novellesamlingen Hotel Malheureux, for hvilken hun modtog BogForums Debutantpris. Siden debutudgivelsen har hun udgivet romanerne Kompleks (1998), Elinor Marks fulde fem (2003) og Den røde jord i Mzuzu (2013). Derudover har hun udgivet digtsamlingerne Den nye verden (2001) og På den anden side (2008), samt novellesamlingerne Anden kønslig omgang (2005) og Det ved vi ikke endnu (2011). Ved siden af sit virke som forfatter driver Trine Andersen i samarbejde med den malawiske journalist og forfatter Shadreck Chikoti forlaget Panafrica Publishers, der er lokaliseret i Malawis hovedstad Lilongwe. Privat bor Trine Andersen i Farum nord for København sammen med sin mand, Kåre Vedding Poulsen, med hvem hun har tre børn.

Derfor skriver jeg:

»Jeg har aldrig bestilt andet end at læse og skrive. Jeg udråbte mig selv som digter som 10-årig, blev grinet af, og har villet bevise det lige siden«.

Trine Andersen (Citat fra interview med Signe Kraft, august 2008)

Udvalgte litteraturpriser:

1995: Bogforums Debutantpris

Udvalgt bibliografi:

1995: Hotel Malheureux (noveller)

1998: Kompleks (roman)

2003: Elinor Marks fulde fem (roman)

2005: Anden kønslig omgang (noveller)

2008: På den anden side (digte)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Rollator-gys (2003).

Anmeldelse af romanen Elinor Marks fulde fem.

Af Signe Lindskov Hansen, Information.

»»»

Svingfigurer (2005).

Anmeldelse af novellesamlingen Anden kønslig omgang.

Af Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken.

»»»

Indignationens brændstof (2008).

Anmeldelse af digtsamlingen På den anden side.

Af Jørgen Johansen, Berlingske.

»»»

Når ude er hjemme (2013).

Anmeldelse af romanen Den røde jord i Mzuzu.

Af Claus Grymer, Kristeligt Dagblad.

Aktuelt ingen links til forfatterinterviews.

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.08.2018.