Lars Skinnebach

Om forfatteren

Foto: Sif Meincke

(1973)

Forfatterdebut: 2000 (Det mindste paradis)

Poeten Lars Skinnebach er nysgerrig, lyttende og altid konstant udforskende overfor sit sprog, samt kendt som en digter, der gerne fletter samfund og politik ind i sin digtning. Han kom til verden i Galten ved Aarhus, men er vokset op i Egedesminde, Holsteinsborg og i Roskilde, hvor han siden blev student. Lars Skinnebach blev uddannet fra Forfatterskolen i 1996 og debuterede i bogform med den meget kritikerroste digtsamling Det mindste paradis i 2000. Herefter fulgte digtsamlingerne I morgen findes systemerne igen (2004) og Din misbruger (2006). Siden har han udsendt digtsamlingerne Enhver betydning er også en mislyd (2009), Digte 04-09 (2011), Øvelser og rituelle tekster (2011), samt Patriarken falder (2022). I 2018 udkom han sammen med multi- og provokunstneren Goodiepal, alias Parl Kristian Bjørn Vester med Teotwawki, en stor kosmisk-apokalyptisk digtsamling om klimakrisen. I 2004 blev han tildelt Klaus Rifbjergs Debutantpris og modtog i 2009 Montanas Litteraturpris for digtsamlingen Enhver betydning er også en mislyd. Ved siden af sit lyriske forfatterskab har han været redaktør for tidsskriftet Den Blå Port fra 2003-2005 og blev i 2006 ansat som underviser ved Forfatterskolen i København. Lars Skinnebach spiller desuden saxofon og har blandt andet indspillet sammen med musikeren Jørgen Teller i jazz-duoen Little Red Suitcase. Privat er han bosiddende med sin familie i Sønderho på Fanø efter at have boet flere år i Bergen.

Udvalgte litteraturpriser:

2004: Klaus Rifbjergs Debutantpris

2008: Michael Strunge-Prisen

2009: Montanas Litteraturpris

2014: Morten Nielsens Mindelegat

2015: Otto Gelsted-Prisen

Udvalgt bibliografi:

2000: Det mindste paradis (digte)

2004: I morgen findes systemerne igen (digte)

2006: Din misbruger (digte)

2009: Enhver betydning er også en mislyd (digte)

2018: Teotwawki (digte)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteraturpriser.dk om forfatteren. [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Når det mindste er nok (2000).

Anmeldelse af digtsamlingen Det mindste paradis.

Af Kasper Lezuik Hansen, Kristeligt Dagblad.

»»»

Politisk polyfoni (2004).

Anmeldelse af I morgen findes systemerne igen.

Af Peter Stein Larsen, Kristeligt Dagblad.

»»»

Slagsmål og store bryster (2006).

Anmeldelse af digtsamlingen Din misbruger.

Af Jørgen Johansen, Berlingske.

»»»

Der er en feber på motorvejen (2009).

Anmeldelse af digtsamlingen Enhver betydning er også en mislyd.

Af Nanna Goul, Berlingske.

»»»

Abefest i skriften (2011).

Anmeldelse af digtsamlingen Digte 04-09.

Af Jørgen Johansen, Berlingske.

»»»

Ambitøst science fiction-værk gør klimakatastrofe til avantgarde og er simpelthen et mesterværk (2018).

Anmeldelse af digtsamlingen Teotwawki.

Af Mikkel Krause Frantzen, Politiken.

»»»

Han digter stadig bedre end de fleste (2022).

Anmeldelse af digtsamlingen Patriarken falder.

Af Mikkel Krause Frantzen, Politiken.

Interview med forfatteren om digtsamlingen Din misbruger.

Interview fra Politiken (2006). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om Enhver betydning er også en mislyd.

Interview fra Information (2010). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om Enhver betydning
er også en mislyd.

Interview uploadet af Fieldsarkivet (2012). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren i anledning af digtsamlingen Teotwawki.

Interview fra netavisen Zetland (2018). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.03.2022.