Jeppe Brixvold

Om forfatteren

Foto: Marie-Louise Exner

(1968)

Forfatterdebut: 1990 (Ja, Daniel)

Jeppe Brixvold besidder sproglig tæft og ikke mindst stor filosofisk indsigt. Han kom til verden i 1968 i Ammelhede ved landsbyen Virring i Østjylland, men flyttede siden til Randers, hvor han i 1986 blev student fra Randers Statsskole. Oprindeligt er han uddannet ved manuskriptforfatterlinjen fra Den Danske Filmskole og har desuden studeret litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, samt historie ved Trinity College i Dublin. Jeppe Brixvold debuterede som forfatter med romanen Ja, Daniel i 1990, efterfulgt af romanerne Romantik (1990) og Hotellet (1993). I 1998 udkom han med novellesamlingen Hvirvler og har senest udgivet romanen Forbrydelse og fremgang (2007), der indbragte ham Jytte Borberg Prisen. Foruden skønlitteratur har Jeppe Brixvold skrevet litterær essayistik, og har sammen med Hans Otto Jørgensen redigeret to antologier om og med dansk kortprosa. Blandt sine helt store kilder til inspiration er den irske forfatter og digter James Joyce. Udover sit forfattervirke har Jeppe Brixvold tidligere været redaktør på tidsskriftet Den Blå Port, samt undervist ved Forfatterskolen, hvorfra han fra 2015 frem til 2018 fungerede som daglig leder og rektor. Han var desuden idémand og kunstnerisk leder af litteraturprojektet Ved Havet på Vadehavsfestival 2010 og er tekstskriver og sanger i de musikalske konstellationer Det yderste hav og Red Shifter. Privat er Jeppe Brixvold gift med Henriette og er far til Aviaja, Sigrun, Embla og Jens-Richard.

Udvalgte litteraturpriser:

2008: Jytte Borberg Prisen

Udvalgt bibliografi:

1990: Ja, Daniel (roman)

1990: Romantik (roman)

1993: Hotellet (roman)

1998: Hvirvler (noveller)

2007: Forbrydelse og fremgang (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Punkter at forstørre (1998).

Anmeldelse af novellesamlingen Hvirvler.

Af Erik Skyum-Nielsen, Information.

»»»

Pilgrim mellem kærlighed og anger (2000).

Anmeldelse af romanen Hæfte.

Af Klaus Rothstein, Berlingske.

»»»

Knortet, vild og forbryderisk god (2007).

Anmeldelse af romanen Forbrydelse og fremgang.

Af Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken.

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.11.2018.