Mette Moestrup

Om forfatteren

Foto: Robin Skjoldborg

(1969)

Forfatterdebut: 1998 (Tatoveringer)

Mette Moestrup er en af sin generations mest eksperimenterende danske digtere. Hun kom til verden i Aarhus, men er vokset op i landsbyen Sdr. Harridslev i Vendsyssel. I 1988 blev hun musisksproglig student fra Hjørring Gymnasium, og rejste herefter i Europa, Egypten, Tanzania, Uganda og Kenya. I 1990 indledte hun studier i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, hvorfra hun i 1998 blev uddannet. cand.phil. fra Institut for Litteraturhistorie. Mette Moestrup debuterede som forfatter med digtsamlingen Tatoveringer i 1998. Efter en periode som blandt andet medredaktør for tidsskriftet Den Blå Port, fulgte den anmelderroste digtsamling Golden Delicious (2002) og i 2006 udkom hun med hendes tredje digtsamling Kingsize, for hvilken hun blev tildelt Montanas Litteraturpris for. Sidenhen har hun udgivet romankollagen Jævnet med jorden (2009) og digtsamlingerne Dø, løgn, dø (2012) og Omina (2016) som hun har skrevet sammen med Naja Marie Aidt. Parallelt med forfatterskabet har hun desuden undervist på Forfatterskolen og er i dag tilknyttet den svenske forfatterskole Litterär Gestaltning, som er en af Göteborgs universitet og Skrivekunstakademiet i Bergen. Privat bor Mette Moestrup på Vesterbro i København sammen med sin søn fra et tidligere ægteskab.

Derfor skriver jeg:

»Så snart jeg havde mulighed for det i skolen og gymnasiet, meldte jeg mig til digtanalyse. Jeg har altid syntes, at det var spændende at læse digte. Poesi er en meget åben genre. Jeg har skrevet masser af prosa, men når jeg sætter mig ned og skriver, så er det ni ud af ti gange digte, der opstår. Poesiens rum tiltaler mig i det hele taget; genren er fritaget fra at have et plot – plots interesserer mig overhovedet ikke! Og digte skal heller ikke have en bestemt struktur. Jeg kan frit opstille lokale regler inden for det enkelte digt. Og jeg kan lave reglerne om hen ad vejen, hvis det passer mig. Eller jeg kan lave regler, der spiller op imod hinanden. Jeg altid er optaget af spørgsmålet om, hvad poesi egentlig er.«

Mette Moestrup (Citat fra interview i Berlingske, 2007)

Udvalgte litteraturpriser:

2006: Montanas Litteraturpris

Udvalgt bibliografi:

1998: Tatoveringer (digte)

2002: Golden Delicious (digte)

2006: Kingsize (digte)

2009: Jævnet med jorden (romankollage)

2012: Dø, løgn, dø (digte)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursidens portræt af forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Legen er blodig alvor (2002).

Anmeldelse af digtsamlingen Golden Delicious.

Af Erik Skyum-Nielsen, Dagbladet information.

»»»

Livet som collage i king size (2006).

Anmeldelse af digtsamlingen Kingsize.

Af Peter Stein Larsen, Kristeligt Dagblad.

»»»

Kun litteraturen beholder bukserne på (2010).

Anmeldelse af romankollagen Jævnet med jorden.

Af
 Stefan Kjerkegaard, Sentura Magasin.

»»»

Poeterne og parforholdet (2012).

Anmeldelse af digtsamlingen Dø, løgn, dø.

Af Jørgen Johansen, Berlingske Media.

»»»

Tre forfatterinder fletter et flot kaos af en bog (2014).

Anmeldelse af kollektivbogen Frit flet.

Af Jørgen Johansen, Berlingske Media.

»»»

Dunkle varslinger i langdigt med eksistentiel tyngde (2016).

Anmeldelse af digtsamlingen Omina.

Af Martin Gregersen, Kristeligt Dagblad.

Interview med forfatteren om digtsamlingen Golden Delicious.

Interview fra Dagbladet Information (2002). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om digtsamlingen Kingsize.

Interview fra Dagbladet Information (2006). [klik her]

»»»

Interview med for forfatteren om feminisme.

Interview fra litteraturtidsskriftet Vagant (2014). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren i anledning af kollektivbogen Frit flet.

Interview fra Dagbladet Information (2014). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.03.2018.