Karen Fastrup

Om forfatteren

Foto: Morten Holtum

(1967)

Forfatterdebut: 2000 (Brønden)

Karen Fastrup er kendt for sit elegante og ikke mindst hendes meget sanselige sprog. Hun kom til verden på Askov Højskole i Sydjylland i 1967, hvor hendes far underviste i musik og litteratur, men er siden vokset op på en nedlagt landejendom nord for Kolding. Efter sin studentereksamen i 1986 fra Kolding Gymnasium flyttede hun til København, hvor hun blandt andet studerede litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og var i en kortvarig periode tilknyttet Forfatterskolen som elev. Karen Fastrup debuterede med den meget kritikerroste roman Brønden i 2000, der blev fulgt op af hendes anden roman Kampen om Syrakus i 2002. Siden har hun skrevet romanerne Mine syvogtyve sansers elskede (2003), Begravelsen (2008) og senest Udfordringen (2013). Derudover har hun bidraget med noveller og essays i en lang række sammenhænge. Hun er desuden dybt fascineret af beskrivelser af nordiske landskaber og ikke mindst mennesket i landskabet og den nordiske litteratur har altid haft stor betydning for hende. Her finder hun blandt andet inspiration hos forfattere som Terje Vesaas, Kerstin Ekman, Knut Hamsun og Ingmar Bergman. Karen Fastrup har med tiden modtaget adskillige legater fra blandt andet Statens Kunstfond og Statens Kunstråd, og modtog i 2007 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Udover sin egen forfatterkarriere har hun desuden en freelancevirksomhed som litterær oversætter fra svensk, norsk og engelsk og har oversat bøger af blandt andre Linn Ullmann, Hanne Ørstavik, Harper Lee, Karl Ove Knausgård, Anne Enright og Vigdis Hjorth. Karen Fastrup boede i Tanzania fra 2012-2014, men bor nu i København sammen med kæreste og børn.

Udvalgt bibliografi:

2000: Brønden (roman)

2002: Kampen om Syrakus (roman)

2003: Mine syvogtyve sansers elskede (roman)

2008: Begravelsen (roman)

2013: Udfordringen (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursidens portræt af forfatteren. [klik her]

Pruttepoesi og fabulerende fantasi (2002).

Anmeldelse af romanen Kampen om Syrakus.

Af Henning Mørch Sørensen, Dagbladet Information.

»»»

På kamelryg i fortiden (2003).

Anmeldelse af romanen Mine syvogtyve sansers elskede.

Af Katarina Lewkovitch, Kristeligt Dagblad.

»»»

Karen Fastrups 'Begravelsen' beriger (2008).

Anmeldelse af romanen Begravelsen.

Af Lasse Horne Kjældgaard, Dagbladet Politiken.

»»»

Erotik i farver (2013).

Anmeldelse af romanen Udfordringen.

Af Marie Louise Kjølbye, Dagbladet Information.

Interview med forfatteren om inspiration.

Interview fra Dagbladet Information (2007). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Mine syvogtyve sansers elskede.

Interview fra Litteratursiden (2003). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren i anledning af romanen Begravelsen.

Interview fra Lokalavisen Frederikssund (2008). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.03.2018.