Marianne Larsen

Om forfatteren

Foto: Iben Narsel

(1951)

Forfatterdebut: 1971 (Koncentrationer)

Marianne Larsens digte er fyldt med magiske scenarier, sprudlende humor og sproglige fund. Hun kom til verden i Kalundborg i 1951 og voksede op på en mindre landbrugsejendom i landsbyen Røsnæs sammen med hendes to brødre. Efter endt skolegang med en sproglig studentereksamen i 1970 fra Kalundborg Gymnasium, valgte hun at studere dansk og siden litteraturvidenskab og kinesisk ved Københavns Universitet. Marianne Larsen har skrevet siden hun var ganske ung og udkom allerede tilbage i 1969 med en samling digte som blev trykt i tidsskriftet Hvedekorn. Hun fik sin reelle debut som forfatter i 1971 med digtsamlingen Koncentrationer og hendes store lyriske forfatterskab indeholder op til flere digtsamlinger fra 1970'erne og 1980'erne, heriblandt Fællessprog (1975), Det må siges enkelt (1976) og Hinandens kræfter (1980). Hun debuterede som romanforfatter med Gæt hvem der elsker dig i 1989, der blev startskuddet til romanserien om Kalundborgpigen Bodil, efterfulgt af Fremmed lykke (1990) og Galleri Virkeligheden (1992). Marianne Larsen har ved siden af sit forfattervirke i flere omgange desuden samarbejdet med teatergrupper om dramatik og kabaret.

Udvalgte litteraturpriser:

1983: Emil Aarestrup Medaljen

1989: Beatrice-prisen

Udvalgt bibliografi:

1975: Fællessprog (digte)

1976: Det må siges enkelt (digte)

1980: Hinandens kræfter (digte)

1990: Fremmed lykke (roman)

1992: Galleri Virkeligheden (roman)

Links om forfatteren:

Dansk Kvindebiografisk Leksikon om forfatteren. [klik her]

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her

Litteratursidens portræt af forfatteren. [klik her]

Den store sang (2004).

Anmeldelse af digtsamlingen Par i disede haver.

Af Jørgen Johansen, Berlingske.

»»»

Poesi og cost-benefit (2006).

Anmeldelse af digtsamlingen Stjerne for en frafalden.

Af Jørgen Johansen, Berlingske.

»»»

Marianne Larsen er i en klasse for sig (2008).

Anmeldelse af digtsamlingen Særskilte stillinger.

Af Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken.

»»»

Man skal spidse ører, når man møder Larsen (2010).

Anmeldelse af digtsamlingen Hvis en morgen en hittevoksen.

Af Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken.

»»»

’Dyr talte i datid. Himlen datede jorden’ (2012).

Anmeldelse af digtsamlingen Med skyer under fødderne.

Af Tue Andersen Nexø, Information.

»»»

Ingen nem vej til lykke (2014).

Anmeldelse af Umulighedsportal i ubestemt engangslys.

Af Peter Stein Larsen, Kristeligt Dagblad.

»»»

Her genfortrylles verden (2015).

Anmeldelse af digtsamlingen Hændelser i stresset melankoli.

Af Jørgen Johansen, Berlingske.

»»»

Daggryssimulator i overstørrelse (2016).

Anmeldelse af Og tiden i vild tilstand mod min hud.

Solveig Daugaard, Information.

Interview med forfatteren om poesi og sproget.

Interview fra Information (2004). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Den forelskede unge.

Interview uploadet af Litteratursiden (2008). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.02.2018.