Lisbeth Brun

Om forfatteren

Foto: Kathrin Graber

(1963)

Forfatterdebut: 2005 (Nord for fjorden)

Lisbeth Brun er kendt for sine social-psykologiske romaner, samt hendes barske og ikke mindst episke skildringer af kvindeliv. Hun kom til verden i 1963 i Hobro, hvor hun voksede op sammen sin syv år yngre søster Kirsten. I 1982 fik hun sin hf-eksamen fra Hobro Gymnasium og studerede i perioden fra 1986-90 ved Arkitektskolen i Aarhus, hvorefter hun flyttede til Oslo. Efter syv år med egen systue blev hun optaget på læreruddannelsen ved Rudolf Steiner Høyskolen i Oslo. Efter afsluttet uddannelse i 2000 fik hun arbejde ved Vestfold Steinerskole i Tønsberg, inden hun i 2002 flyttede til Schweiz for at undervise på Berner Oberland Steinerskole. Lisbeth Brun debuterede som forfatter i 2005 med romanen Nord for fjorden. Herefter fulgte romanerne Tingenes tilstand (2005) og Vejs ende (2006). Siden har hun ugivet romanerne På grænsen (2007), Paradisets have (2009), Det du mister (2011),
Som brødre vi dele (2012), Resten af livet (2014) og Det ottende bud (2018), samt novellesamlingen Plan B (2010). Lisbeth Brun er desuden optaget af menneskets underbevidste dimension og af de mange forskellige aspekter af psykens bevidste og ubevidste lag, inspireret af den schweiziske psykiater C.G. Jung. I 2006 fik hun tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og i 2012 blev hun nomineret til DRs romanpris for romanen Det du mister. Privat bor Lisbeth Brun sammen med sin schweiziske kæreste i byen Hilterfingen syd for Bern.

Udvalgt bibliografi:

2005: Nord for fjorden (roman)

2006: Vejs ende (roman)

2011: Det du mister (roman)

2014: Resten af livet (roman)

2018: Det ottende bud (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursidens portræt af forfatteren. [klik her]

Fjorden i dig selv (2005).

Anmeldelse af romanen Nord for fjorden.

Af Marie Louise Kjølbye, Dagbladet Information.

»»»

Skarpt set (2010).

Anmeldelse af novellesamlingen Plan B.

Af Vibeke Blaksteen, Kristeligt Dagblad.

»»»

Jyskhed uden hjemstavnsromantik (2011).

Anmeldelse af romaen Det du mister.

Af Marie Louise Kjølbye, Dagbladet Information.

»»»

Adoptivbarnets drøm om at slippe fortiden er eksplosivt romanstof (2014).

Anmeldelse af romanen Resten af livet.

Af May Schack, Dagbladet Politiken.

»»»

Udkanten leverer ikke automatisk den bedste historie (2018).

Anmeldelse af romanen det ottende bud.

Af Nanna Goul, Dagbladet Information.

Interview med forfatteren om romanen Nord fra fjorden.

Interview fra Kristeligt Dagblad (2005). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren i anledning af romanen Vejs ende.

Interview fra Dagbladet Information (2006). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Det ottende bud.

Interview fra Kristeligt Dagblad (2018). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 01.05.2018.