Lotte Garbers

Om forfatteren

Foto: Stine Heilmann

(1967)

Forfatterdebut: 1999 (For egen vinding)

Lotte Garbers skriver med egne ord relationsromaner. Hun er født og opvokset i stationsbyen Nivå i Nordsjælland. I 1986 blev hun student fra Helsingør Gymnasium og blev i 1988 uddannet stud.polit. fra Københavns Universitet og herefter cand.merc.int. i 1993 fra Handelshøjskolen i København. Inden hun besluttede sig for at blive forfatter arbejdede hun blandt andet som projektadministrator i NKT - Scanpoint Technology og senere som direktionsassistent og administrationschef i Microsoft Danmark. Lotte Garbers fik sin debut i bogform med romanen For egen vinding i 1999, efterfulgt af romanerne Hun har det hele (2001) og Pendul (2005). Herefter fulgte interviewbogen Vær her nu (2006), den erotiske novellesamling Prøverummet (2009), novelletten Sicilien sitrer (2010) samt romanen Laust (2013). Hun er aktuel med romanen Løbeklubben i Saudi i august 2020. Blandt hendes store kilder til inspiration er Kerstin Ekman, samt Sjöwall og Wahlöö. Ved siden af sit forfattervirke har hun desuden arbejdet som klummeskribent for Ekstra Bladet, B.T. samt gratisavisen Dato. I perioden fra 2009 frem til 2012 fungerede hun som formand for Dansk Forfatterforening og i 2015 blev hun tilknyttet forlaget Gyldendal som fast konsulent. Derudover modtog hun i 2008 et arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Privat er Lotte Garbers bosat i Algeriet med sin mand, Carsten Foghsgaard, som er HR- og kommunikationschef i Novo Nordisk. med hvem hun har to voksne sønner.

Derfor skriver jeg:

Jeg har en lidt anderledes forfatterbaggrund end de fleste, fordi jeg er uddannet fra CBS. Jeg er cand.merc.int. og har arbejdet som en sådan iført nylonstrømper i en del år, inden jeg droppede pensionsopsparingen og karrierestigen og begyndte at skrive. Det gjorde jeg sådan lige pludselig med hovedet under armen, og jeg havde på det tidspunkt aldrig skrevet før. Men jeg har altid digtet historier om folk, der passerede i mit liv. Jeg tror, jeg begyndte, fordi jeg kedede mig lidt i mit job, for pludselig blev en af de her historier, jeg går og digter, meget konkrete, så jeg mere eller mindre ubevidst måtte skrive den ned. Det gjorde jeg på små gule lapper, og en aften, da jeg sad og arbejdede, måtte jeg lige skrive de her lapper rent, helt uden at tænke over, hvad det i virkeligheden var, jeg gjorde, og så gik det stærkt. Jeg besluttede mig for at prøve at skrive en novelle, men efter 18 sider var jeg ikke kommet ud af indledningen. Siden da har jeg været afhængig af at få formuleret det, der er indeni mig, helt ned på papir.

Lotte Garbers, juni 2015

Udvalgt bibliografi:

2005: Pendul (roman)

2006: Vær her nu (interviewbog)

2010: Sicilien sitrer (novellette)

2013: Laust (roman)

2020: Løbeklubben i Saudi (roman)

Links om forfatteren:

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteraturpriser.dk om forfatteren. [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Den uforløste kerne (2005).

Anmeldelse af romanen Pendul.

Af
 Ulf Joel Jensen, Sentura Magasin.

»»»

Lykken er at ønske det, vi får (2006).

Anmeldelse af interviewbogen Vær her nu.

Af Doris Ottesen, Kristeligt Dagblad.

»»»

Vi er alle i midtvejskrise (2013).

Anmeldelse af romanen Laust.

Af Linea Maja Ernst, Information.

»»»

Når man læser Lotte Garbers er Saudi anderledes, end man sådan går og tror i Danmark (2020).

Anmeldelse af romanen Løbeklubben i Saudi.

Af Karen Syberg, Information.

Interview med forfatteren om romanen Hun har det hele.

Interview fra Berlingske (2003). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om selvcensur i kulturlivet.

Interview fra Kristeligt Dagblad (2010). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Løbeklubben i Saudi.

Interview fra Politiken (2020). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 30.09.2020.