Olga Ravn

Om forfatteren

Foto: Lærke Posselt

(1986)

Forfatterdebut: 2012 (Jeg æder mig selv som lyng)

Olga Ravn er en moderne forfatter, kendt for sin minimalistiske og billedskabende poesi. Hun kom til verden i København som datter af sangeren Anne Dorte Michelsen og billedkunstneren og designeren Peter Ravn. I 2006 blev hun student fra Aurehøj Gymnasium og efter et ophold på Testrup Højskoles skrivelinje blev hun i 2008 optaget på Forfatterskolen i København, hvorfra hun dimitterede i 2010. Desuden har hun i en periode studeret litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Olga Ravn fik sin debut i bogform med digtsamlingen Jeg æder mig selv som lyng i 2012, men udkom allerede i 2008 med et digt som blev trykt i tidsskriftet Hvedekorn. I 2014 udkom hun med  og i 2015 fulgte debutromanen Celestine som indbragte hende Michael Strunge-Prisen. Olga Ravns seneste digtsamling Den hvide rose udkom i august 2016 og i maj 2018 udkom hun med De ansatte - en science fiction-roman om mennesket og maskinen. Blandt hendes helt store kilder til inspiration er den danske forfatter Tove Ditlevsen, men hun finder også stor inspiration i popkultur, feministisk teori og heksekunst. Ved siden af sin egen forfatterkarriere har hun fra 2007-2008 tilknyttet på magasinet Cover som skribent. I perioden fra 2010-14 arbejdede hun blandt andet som litteraturanmelder og klummeskribent for Information, Politiken og den norske avis Klassekampen. Hun har haft publikationer i konvolut 28/6, Trappe Tusind, Verbale Pupiller og Viktor B. Andersens Maskinfabrik. Olga Ravn har gennem flere år desuden undervist i litteratur på Testrup Højskoles skrivelinje og blev i 2012 tilknyttet tidsskriftet Den Blå Port som redaktør. Sammen med den dansk-svenske forfatter Johanne Lykke Holm, oprettede hun i 2015 skriveseminaret Hekseskolen og er desuden tilknyttet forlaget Gyldendal som redaktør, hvor hun, indtil videre, er mest kendt for Gyldendals Skala-serien.

Derfor skriver jeg:

»Mens jeg skriver, befinder jeg mig ofte i en slags samtale med den litteratur jeg holder af. Jeg ved præcis, hvordan digtet skal være, hvornår teksten er god, hvornår den er færdig. Senere, langt tid efter at jeg har skrevet det, kan jeg få oplevelsen af ligesom at vågne op og se på teksten, som om det er en anden, der har skrevet den. En som samtidig er mig. Der er en skam forbundet med det. Skam over at være den, man er, at man skriver, som man skriver, føler, som man føler. Det er frygteligt.«

Olga Ravn (Citat fra interview i Information, 2012)

Udvalgte litteraturpriser:

2015: Michael Strunge-Prisen

Udvalgt bibliografi:

2012: Jeg æder mig selv som lyng (digte)

2014: Mean Girl (chap-bog)

2015: Celestine (roman)

2016: Den hvide rose (digte)

2018: De ansatte (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle weblog. [klik her]

Tove Ditlevsen anno 2012 (2012).

Anmeldelse af digtsamlingen Jeg æder mig selv som lyng.

Af Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske.

»»»

’Ting jeg hader er / at jeg hader mænd’ (2014).

Anmeldelse af chap-bogen Mean Girl.

Af Linea Maja Ernst, Information.

»»»

Nachos til alle (2015).

Anmeldelse af romanen Celestine.

Af Noa Kjærsgaard Hansen, webmagasinet LitteraturNu.

»»»

Olga Ravns hvide rose er tryllebindende (2016).

Anmeldelse af digtsamlingen Den hvide rose.

Af Lilian Munk Rösing, Politiken.

»»»

Hun skriver om skønhed og længsel i det uendelige univers (2018).

Anmeldelse af science fiction-romanen De ansatte.

Af Søren Kassebeer, Berlingske.

Interview med forfatteren om romanen Celestine.

Interview fra webmagasinet LitteraturNu (2015). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om digtsamlingen Den hvide rose.

Interview fra Politiken (2016). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren i anledning af romanen De ansatte.

Interview fra Berlingske (2018). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 30.05.2018.