Adda Djørup

Om forfatteren

Foto: Kim Høgh Mikkelsen

(1972)

Forfatterdebut: 2005 (Monsieurs monologer)

Adda Djørup er alsidig og eksperimenterende og skriver med stor sproglig entusiasme, elegance og ikke mindst humor. Hun er født og opvokset i Aarhus og har lige side hun var barn interesseret sig for litteraturens verden. Efter endt eksamen fra Frederiksberg Studenterkursus indledte hun studier ved Københavns Universitet, hvorfra hun har en bachelorgrad i litteraturvidenskab. Herefter arbejdede hun blandt andet som forlagsmedarbejder, voksenunderviser i dansk som fremmedsprog og som gæstelærer på Forfatterskolen i København. Adda Djørup fik sin debut som forfatter med digtsamlingen Monsieurs monologer i 2005, efterfulgt af novellesamlingen Hvis man begynder at spørge sig selv (2007). Siden har hun udgivet romanen Den mindste modstand (2009), digtsamlingen 37 postkort (2011) og senest novellesamlingen Poesi og andre former for trods (2015). I 2010 fik Adda Djørup tildelt EU’s Litteraturpris for romanen Den mindste modstand, og i 2011 modtog hun Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Adda Djørup har tidligere boet i henholdsvis Madrid og Firenze, med bor nu i København.

Derfor skriver jeg:

»Jeg tvivler selv på, at der overhovedet er en historie, for måske hænger begyndelsen ikke sammen med fortsættelsen, fortsættelsen ikke sammen med slutningen. Og måske, tænker jeg nu, findes der slet ingen rigtige historier med begyndelse, midte og slutning, måske er der bare alt det, der er, og alt det, der sker, og de streger, vi trækker imellem de punkter, er bare det rene vrøvl og drøm, og den figur, der opstår, kunne lige så godt have været en hvilken som helst anden.«

Adda Djørup (Citat fra novellen Fuglene, 2007)

Udvalgte litteraturpriser:

2010: EU’s Litteraturpris

Udvalgt bibliografi:

2005: Monsieurs monologer (digte)

2007: Hvis man begynder at spørge sig selv (noveller)

2009: Den mindste modstand (roman)

2011: 37 postkort (digte)

2015: Poesi og andre former for trods (noveller)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursidens portræt af forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Hvem sidder derinde bag skægget? (2007).

Anmeldelse af novellesamlingen Hvis man begynder at spørge sig selv.

Af 
Stefan Kjerkegaard, Sentura Magasin.

»»»

Et livsbekræftende sprogoprør (2015).

Anmeldelse af novellesamlingen Poesi og andre former for trods.

Af Erik Skyum-Nielsen, Dagbladet Information.

Interview med forfatteren om digtsamlingen Monsieurs monologer.

Interview fra Dagbladet Information (2005). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om novellesamlingen Hvis man begynder at spørge sig selv.

Interview fra Dagbladet Politiken (2007). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren i anledning af romanudgivelsen Den mindste modstand.

Interview fra Berlingske Media (2009). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.01.2018.