Dennis Jürgensen

Om forfatteren

Foto: Les Kaner

(1961)

Forfatterdebut: 1981 (Kærlighed ved første hik)

Dennis Jürgensen er uden tvivl Danmarks ubestridt ukronede gyser- og fantasykonge. Han er født og opvokset i Brønshøj i København og har skrevet lige siden han var ganske ung. Efter at have forladt Islev Skole i 1978 med realeksamen, forsøgte han sig flere gange med at indsende manuskripter til forskellige forlag, Trods adskillige afslag gennem tre år, fik han i sommeren 1981 kontakt med forlaget Tellerup, der endelig viste interesse. Allerede samme år udkom han med debutbogen Kærlighed ved første hik, der siden er blevet solgt i mere end 600.000 eksemplarer, samt udkommet i over 20 oplag. Siden har Dennis Jürgensen udgivet et utal af børne- og ungdomsromaner og selv om han har skrevet inden for mange forskellige genrer - alt lige fra humor og parodi, til fantasy og science fiction, er han nok mest kendt for sine horror- og splatterromaner som Kadavermarch (1991) og Relief (1993). I 2014 sprang Dennis Jürgensen ud som krimiforfatter med romanen Løbende Tjener, der siden er blevet efterfulgt af Dansende røde bjørne (2015), Hviskende lig (2016) og Marcherende myrer (2017). Blandt sine helt store forbilleder og kilder til inspiration er Stephen King og Edgar Allan Poe. Dennis Jürgensen har i dag mere end 55 bogudgivelser bag sig og har desuden udgivet flere noveller i diverse genre og artikler om film i diverse danske dagblade og magasiner. Han har samtidig skrevet filmmanuskript til flere spillefilm, heriblandt Sidste time, Mørkeleg, Kærlighed ved første hik og Bag det stille ydre. Privat bor Dennis Jürgensen i Rødovre sammen med sin kæreste.

Udvalgte litteraturpriser:

2001: Børnebibliotekarernes Kulturpris

2005: Orla-prisen

Udvalgt bibliografi:

1993: Relief (ungdomsroman)

2006: Kadaverjagt (ungdomsroman)

2010: Tunnelmanden (ungdomsroman)

2014: Løbende Tjener (roman)

2015: Dansende røde bjørne (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle fanklub. [klik her]

Jürgensen voksendebuterer med fandens god mavepuster (2014).

Anmeldelse af romanen Løbende Tjener.

Af Merete Reinholdt, Berlingske.

»»»

Jürgensen leverer virksom spænding (2015).

Anmeldelse af romanen Dansende røde bjørne.

Af Merete Reinholdt, Berlingske.

Interview med forfatteren om romanen Løbende tjener.

Interview fra Berlingske (2014). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om krimigenren.

Interview fra eReolen (2017). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 30.05.2018.