Leonora Christina Skov

Om forfatteren

Foto: Sofie Amalie Klougart

(1976)

Forfatterdebut: 2003 (Rygsvømmeren)

Leonora Christina Skov er kendt for sine overraskende plots, sit eksperimenterende og ikke mindst sensitive og nuancerede sprog. Hun født og opvokset i Helsinge nord for Hillerød. Som barn levede hun et hemmeligt liv i barndomshjemmet med ensomhed og manglende omsorg. Efter sin studentereksamen fra Helsinge Gymnasium i 1995, flyttede hun til København for at indlede studier i psykologi ved Københavns Universitet, hvorfra hun blev uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og psykologi med afsluttende afhandling om Mary Shellys Frankenstein og den gotiske litteratur. Hun debuterede i 2003 med romanen Rygsvømmeren, efterfulgt af romanerne Champagnepigen (2007) og Førstelskeren (2012). Siden har hun udgivet den psykologiske thriller Hvor intet bryder vinden (2015) og senest den autofiktive roman Den, der lever stille (2017), en barsk og ikke mindst intens historie om at miste, finde og håbe. Parallelt med sit forfattervirke var hun fra 2000 frem til 2003 bestyrelsesmedlem i Kvindeligt Selskab. Hun fungerede som litteraturanmelder fra 2004 til 2006 ved Politiken og siden 2006 som fast litteraturanmelder ved Weekendavisen. I 2010 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat for sit forfatterskab og er desuden kendt for sin skarpe tunge i DR2s Smagsdommerne. Privat bor hun på Frederiksberg og er gift med kultur- og videnskabsjournalist Annette K. Nielsen.

Derfor skriver jeg:

»Jeg begyndte at skrive, da jeg var fem år, hvor jeg skrev sådan nogle små bøger. Før jeg kunne skrive tegnede jeg bøgerne, og da jeg så begyndte at kunne skrive, så gjorde jeg det. Der stod endda Gyldendal uden på dem, om end stavet Gyllendal. Jeg skrev små mysterier og lod mine undrende forældre læse med. Jeg kommer ikke fra et akademisk hjem, og de lod mig straks vide, at det var fint, at jeg gerne ville skrive, men det kunne jeg altså ikke leve af. Men jeg fortsatte og skrev hele vejen op gennem livet.«

Leonora Christina Skov

(Citat fra interview med bogbloggen litfix, 2016)

Udvalgte litteraturpriser:

2018: Martha-prisen

Udvalgt bibliografi:

2007: Champagnepigen (roman)

2010: Silhuet af en synder  (roman)

2012: Førsteelskeren (roman)

2015: Hvor intet bryder vinden (roman)

2017: Den, der lever stille (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om  forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Den nøgne sandhed (2007).

Anmeldelse af romanen Champagnepigen.

Af Eva Pohl, Berlingske.

»»»

Lidt for konstrueret uhygge (2010).

Anmeldelse af romanen Silhuet af en synder.

Af Sarah Skarum, Berlingske.

»»»

Genrelitteraturens party girl (2015).

Anmeldelse af romanen Hvor intet bryder vinden.

Af Kamilla Löfström, Information.

»»»

Det stille liv kan være mere sårende end mange ord (2018).

Anmeldelse af erindringsromanen Den, der lever stille.

Af Marie Louise Kjølbye, Information.

Interview med forfatteren i anledning af Champagnepigen.

Interview fra Information (2007). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren i anledning af Den, der lever stille.

Interview fra Kristeligt Dagblad (2015). [klik her]

»»»

Interview med for forfatteren om inspiration og skriveproces.

Interview fra KulturXpressen (2016). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om inspiration og forfatterkarriere.

Interview fra Litfix.dk (2018). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 30.10.2018.