Michael Katz Krefeld

Om forfatteren

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

(1966)

Forfatterdebut: 2007 (Før stormen)

Michael Katz Krefeld skriver med stor indlevelse i et enkelt og udtryksfyldt sprog. Han er født i 1966 i Gammel Holte, men er vokset op i barndomshjemmet i Hvidovre. Efter 10. klasse fravalgte han tage en reel uddannelse for i stedet at begynde at skrive og instruere novellefilm, hvoraf flere har deltaget på internationale festivaler og er blandt andet blevet solgt til tysk og amerikansk TV. Han har desuden skrevet manuskripter til flere danske tv-serier, heriblandt Nikolaj & Julie (DR) og Nynne (TV3). Michael Katz Krefeld debuterede med et brag i 2007 med krimiromanen Før stormen, som i 2008 indbragte ham kriminalakademiets debutantpris. Herefter fulgte Pans hemmelighed (2009), Protokollen (2010) og Sort sne falder (2011), for hvilken han netop modtog Harald Mogensen Prisen. Senest har han udgivet bestsellerserien om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, bedre kendt som Ravn med henholdsvis Afsporet (2013), Savnet (2014), Sekten (2015), Dybet (2016) og Pagten (2017). Som forfatter er han inspireret af tv-serier og film inden for thrillergenren og er i det hele taget stor fan af den amerikanske krimitradition frem for den skandinaviske samfundskritiske krimi. Privat bor Michael Katz Krefeld i København og er gift med Lis Katz Krefeld.

Udvalgte litteraturpriser:

2008: Det danske Kriminalakademis debutantpris

2013: Harald Mogensen Prisen

2016: Martha-prisen

2018: Krimimessens Publikumspris

Udvalgt bibliografi:

2010: Protokollen (roman)

2011: Sort sne falder (roman)

2015: Sekten (roman)

2016: Dybet (roman)

2017: Pagten (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Flot terrorthriller (2010).

Anmeldelse af romanen Protokollen.

Af Mette Strømfeldt, Berlingske.

»»»

Hæsblæsende politisk thriller er forrygende ramasjang (2012).

Anmeldelse af romanen Sort sne falder.

Af Bo Tao Michaëlis, Politiken.

»»»

Solid krimiserie cementerer Michael Katz' plads i toppen (2013).

Anmeldelse af romanen Afsporet.

Af Mette Højbjerg, Politiken.

»»»

Tredje bind om eks-strømer på Amager er fermt skildret action (2015).

Anmeldelse af romanen Sekten.

Af Bo Tao Michaëlis, Politiken.

»»»

Katz Krefeld kører den hele vejen i land (2016).

Anmeldelse af romanen Dybet.

Af Merete Reinholdt, Berlingske.

»»»

'Pagten' er et økonomisk velskrevet gangsterdrama (2017).

Anmeldelse af romanen Pagten.

Af Bo Tao Michaëlis, Politiken.

Interview med forfatteren om romanen Savnet.

Interview fra Berlingske (2014). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 05.10.2018.