Michael Katz Krefeld

Om forfatteren

Foto: Thomas A.

(1966)

Forfatterdebut: 2007 (Før stormen)

Michael Katz Krefeld skriver med stor indlevelse i et enkelt og ikke mindst udtryksfyldt sprog. Han er født i 1966 i Gammel Holte, men er vokset op i barndomshjemmet i Hvidovre. Efter 10. klasse fravalgte han tage en reel uddannelse for i stedet at begynde at skrive og instruere novellefilm, hvoraf flere har deltaget på internationale festivaler og er blevet solgt til tysk og amerikansk TV. Han har desuden skrevet manuskripter til flere danske tv-serier, heriblandt Nikolaj & Julie (DR), Hotellet (TV2) og Nynne (TV3). Michael Katz Krefeld debuterede med krimiromanen Før stormen i 2007, efterfulgt af Pans hemmelighed (2009), Protokollen (2010) og Sort sne falder (2011). Han fik siden sit helt store gennembrud med bestsellerserien om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, bedre kendt som Ravn, og som omfatter Afsporet (2013), Savnet (2014), Sekten (2015), Dybet (2016), Pagten (2017) og Skytsengel (2019). I november 2018 udkom han med Mørket kalder, en stand-alone krimi med den kvindelige politikommissær Cecilie Mars som den centrale hovedperson. Som forfatter er han inspireret af tv-serier og film inden for thrillergenren og er i det hele taget stor fan af den amerikanske krimitradition frem for den skandinaviske samfundskritiske krimi. Blandt flere priser har han modtaget Det danske Kriminalakademis debutantpris, Harald Mogensen Prisen, Martha-prisen som danskernes yndlingsforfatter, samt Publikumsprisen ved Krimimessen i Horsens. Privat bor Michael Katz Krefeld i Indre København og er gift med Lis Katz Krefeld.

Derfor skriver jeg:

»Jeg kan rigtig godt lide, at krimier ikke er comme il faut, og at der er sådan en lidt øv-opfattelse af genren. Det er rart, at det ikke er finkultur. Jeg er ikke selv vokset op med finkultur, og det keder mig, når folk skal forsvare deres værker. Alle skal kunne være med på det, jeg skriver.«

Michael Katz Krefeld (Citat fra interview i Berlingske, 2014)

Udvalgte litteraturpriser:

2008: Det danske Kriminalakademis debutantpris

2013: Harald Mogensen Prisen

2016: Martha-prisen

2016: Otto B. Lindhardt-prisen

2018: Krimimessens Publikumspris

Udvalgt bibliografi:

2015: Sekten (roman)

2016: Dybet (roman)

2017: Pagten (roman)

2018: Mørket kalder (roman)

2019: Skytsengel (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Flot terrorthriller (2010).

Anmeldelse af romanen Protokollen.

Af Mette Strømfeldt, Berlingske.

»»»

Hæsblæsende politisk thriller er forrygende ramasjang (2012).

Anmeldelse af romanen Sort sne falder.

Af Bo Tao Michaëlis, Politiken.

»»»

Solid krimiserie cementerer Michael Katz' plads i toppen (2013).

Anmeldelse af romanen Afsporet.

Af Mette Højbjerg, Politiken.

»»»

En småalkoholiker møder en flok djævleuddrivere (2015).

Anmeldelse af romanen Sekten.

Af Merete Reinholdt, Berlingske.

»»»

Katz Krefeld kører den hele vejen i land (2016).

Anmeldelse af romanen Dybet.

Af Merete Reinholdt, Berlingske.

»»»

'Pagten' er et økonomisk velskrevet gangsterdrama (2017).

Anmeldelse af romanen Pagten.

Af Bo Tao Michaëlis, Politiken.

»»»

’Mørket kalder’ er en dødspændende thriller om en politikvinde, der går sine egne veje (2018).

Anmeldelse af romanen Mørket Kalder.

Af Bo Tao Michaëlis, Politiken.

»»»

Terror i København eller en skydegal mands private amokløb? (2019).

Anmeldelse af romanen Skytsengel.

Af Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten.

Interview med forfatteren om romanen Savnet.

Interview fra Berlingske (2014). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om arbejdsproces.

Interview fra Jyllands-Posten (2016). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Mørket Kalder.

Interview fra Jysk Fynske Medier (2018). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om sit forhold til København.

Interview fra Berlingske (2019). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.11.2019.