Julie Hastrup

Om forfatteren

Foto: Les Kaner

(1968)

Forfatterdebut: 2009 (En torn i øjet)

Julie Hastrup er kendt for sin levende og barske krimier - fuld af uhygge og gru. Hun er født i 1968 i Ringkøbing nord for Skjern, men har boet i København det meste af sit liv. Selvom det langt fra var litteraturen der fyldte mest som ung, har hun altid vidst at hun ville skrive. Efter sin studentereksamen tilbragte hun et år i Paris, hvor hun arbejdede som tjener og dørmand på en restaurant/bar. Siden er hun blevet uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har blandt andet arbejdet på TV2/Lorry og Danmarks Radio. I 2009 debuterede hun som krimiforfatter med bestselleren En torn i øjet. Det blev begyndelsen på hendes succesfulde serie om efterforskeren Rebekka Holm, der desuden omfatter krimiromanerne Det blinde punkt (2010), Blodig genvej (2011), Portræt af døden (2013), Farlig fortid (2015),  Mirakelmanden (2017) og Blodspor (2018). Privat er Julie Hastrup er gift med Morten, med hvem hun har to børn.

Udvalgt bibliografi:

2009: En torn i øjet (roman)

2010: Det blinde punkt (roman)

2013: Portræt af døden (roman)

2015: Farlig fortid (roman)

2018: Blodspor (roman)

Links om forfatteren:

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursidens portræt af forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Krimidebutant skriver som Sjöwall & Wahlöo (2009).

Anmeldelse af romanen En torn i øjet.

Af Sophie Engberg Sonne, Politiken.

Interview med forfatteren om inspiration og skriveproces.

Interview fra Krimisiden (2015). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Mirakelmanden.

Interview fra Plusblog.dk (2017). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 25.09.2018.