Lars Frost

Om forfatteren

Foto: Cato Lein

(1973)

Forfatterdebut: 2000 (Og så af sted til Wien)

Lars Frost er en eksperimenterende og legende forfatter, der på sin helt egen vis skriver om litteratur, hverdag, venskab, kærlighed, ansvar, politik og samfund. Hans skrivestil er kendetegnet ved et fabulerende og ikke mindst søgende sprog, hvor indtryk, overvejelser og lyrik ofte blandes sammen ofte uden for rammer som tid, rum og fortælling. Han er født og opvokset på Østerbro i København. Han blev student i 1992 fra Niels Steensens Gymnasium. Herefter flyttede han til Odense for at studere litteraturvidenskab ved Odense Universitet, men valgte siden at flytte tilbage til hovedstaden efter han 1994 blev optaget på Forfatterskolen, hvorfra han dimitterede i 1998. Lars Frost debuterede i 2000 med novellesamlingen Og så af sted til Wien. Med den underfundige rejseroman Smukke biler efter krigen indledte han i 2004 sin meget krtikerroste romantrilogi om Danmark i velfærdssamfundets tid, der desuden omfatter romanerne Ubevidst rødgang (2008) og Skønvirke (2011). Derudover har han blandt andet udgivet digtsamlingen Et par dage (2006) og senest romanerne Kongskilde NCS 5100 (2013) og Med sværd og knipler (2015). Lars Frost har desuden undervist i kreativ skrivning på Testrup Højskole og er i dag tilknyttet Forfatterskolen som fast underviser.

Derfor skriver jeg:

»Jeg har altid prøvet at give mig selv mange begrænsninger, mange regler. Med min første bog, novellesamlingen Og så af sted til Wien, var jeg bevidst om, at det skulle være en bog, der var oplevet, set, følt og sanset, og den behøvede ikke handle om alt for meget udadtil. Nummer to, Allermest undrer de mig at vi kan glemme, er vel nærmest en konceptroman, en leg med genrerne, med traktat, essay - hele ideen om, hvad skønlitteratur er. Den er et forsøg på at sparke et argument ind i den diskussion om, hvad der er ’virkelighed’ og hvilken plads den virkelighed skal have i litteraturen, som blev rejst af Jan Sonnergaard og dem, der følger i hans fodspor.«

Lars Frost (Citat fra interview i Information, 2006)

Udvalgte litteraturpriser:

2011: Kritikerprisen

2013: Beatrice-prisen

Udvalgt bibliografi:

2000: Og så af sted til Wien (noveller)

2004: Smukke biler efter krigen (roman)

2006: Et par dage (digte)

2008: Ubevidst rødgang (roman)

2013: Kongskilde NCS 5100 (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

 

Ord og paraplyer (2000).

Anmeldelse af novellesamlingen Og så af sted til Wien.

Af Mai Misfeldt, Berlingske.

»»»

Hattrick (2004).

Anmeldelse af romanen Smukke biler efter krigen.

Af Ove Christensen, Kristeligt Dagblad.

»»»

Et godt og nødvendigt erhverv (2008).

Anmeldelse af romanen Ubevidst rødgang.

Af Erik Skyum-Nielsen, Information.

»»»

Mit liv som mand (2013).

Anmeldelse af romanen Kongskilde NCS 5100.

Af Søren Kassebeer, Berlingske.

Interview med forfatteren i anledning af romanen Smukke biler efter krigen.

Interview fra litteraturmagasinet Sentura (2004). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Kongskilde NCS 5100.

Interview fra Politiken (2013). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om litteratursyn og forfatterskab.

Interview fra litteraturtidsskriftet Vagant (2014). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 30.10.2018.